Casio Protrek Smart WSD-F30

Casio Protrek Smart WSD-F30

Casio / Novinky

Casio Smart Pro Trek WSD-F30 aneb třetí generace chytrých hodinek

Casio coby globální leader v oblasti digitálních multifunkčních hodinek se vstupem do kategorie chytré časomíry dlouho otálel, svou prvotinu s názvem WSD-F10 totiž ukázal teprve v roce 2016 v rámci veletrhu CES v Las Vegas. Teď ukázal už třetí generaci své chytré řady.

Casio své chytré hodinky uvádí stále rychleji, a zatímco mezi první a druhou generací uplynul přibližně rok a čtvrt, třetí přichází ani ne šest měsíců po prvním nástupci. Je ale pravdou, že dříve než v lednu 2019 si novinku nekoupíte.

Už druhá verze bodovala barevnými mapami, které navíc bylo možno používat off-line, tedy i mimo dosah internetového připojení, což je například při horských toulkách zcela běžné. WSD-F30 tuto funkcionalitu samozřejmě zachovávají a díky extra úspornému módu Extend bude možné zapisovat trasu cesty po dobu celých tří dnů na jedno nabití baterie.

Výdrž den i měsíc

Chytrá casia jsou známé svým dvojvrstvým displejem, kdy na běžné funkce postačí monochromatický, ovšem jedním stiskem tlačítka lze aktivovat barevný mód právě pro mapové podklady.

Nepřehlédněte  OMEGA Planet Ocean 600 m SKYFALL. Limitka na počest nové bondovky

Výdrž baterie se jako u každých jiných chytrých hodinek odvíjí od způsobu použití a pokud si vystačíte bez chytrých funkcí systému  Wear OS, tak svůj systém pro nositelnou techniku Google z původního názvu Android Wear letos přejmenoval, výdrž se znásobí.

Aktivací mód Multi Timepiece se totiž WSD-F30 promění v běžná casia kolekce Pro Trek, tedy multifunkční hodinky s několika senzory (tlakoměr, výškoměr, gyroskop, kompas), a v takovém režimu se bez nabíječky obejdou prý celý měsíc. Při aktivním využívání chytrých funkcí pak Casio uvádí výdrž 1,5 dne, což není špatné. Konkurenční Apple Watch 3 mají v reálu výdrž přibližně poloviční. Hodinky je možno spárovat s každým telefonem s Androidem 4.4 a vyšším nebo iOS verze alespoň 9.3).

Dvouvrstvý displej s vyšším rozlišením

Samozřejmě platí, že největším konzumentem cenné energie je právě displej, obzvláště pak jeho barevná vrstva. Z technického hlediska je pro běžný režim času a dalších základních funkcí využit monochromatický LCD panel, pro chytré funkce a mapy se pak aktivuje OLED panel. Průměr displeje je 1,2 palce a rozlišení 390 × 390 obrazových bodů. Vůči první verzi hodinek je displej o něco menší (1,32 palce), a rozlišení vyšší (původní bylo 320 × 300 pixelů). Povrch displeje je opatřen speciální vrstvou, jež má zabránit ulpívání otisků prstů.

Nepřehlédněte  OMEGA Ladymatic v růžovém zlatě: dechberoucí luxus pro dámy

Stejně jako předchozí generace je i nová pořádný kus hodinek. Průměr plastového těla je totiž 53,8 mm a tloušťka pak 14,9 milimetrů. Hmotnost včetně řemínku je 83 gramů. Jen pro srovnání: model F10 měl průměr 56,4 mm a při tloušťce 15,7 mm vážil 93 gramů. Novinka je tedy menší, tenčí a o něco lehčí.

Casio Pro Trek Smart WSD-F30 a WSD-F20

Konstrukce hodinek opět vyhovuje armádnímu standardu MIL-STD-810, hodinky zaručují poslušnost i při -10 stupních Celsia a jsou voděodolné stupně 50 metrů. S klidným svědomím se tak s nimi můžete pustit i do vody.

Design hodinek se mezigeneračně změnil a osobně se mi novinka zamlouvá víc. Luneta je prý opatřena speciálním nano nátěrem, díky kterému má resin evekovat luxusní pocit kovu.

Přestože se jedná již o třetí iteraci chytrých hodinek Casio, přidává výrobce přívlastek „Smart“ teprve letos. Zřejmě aby tento kousek výrazněji odlišil od ostatních modelů řady Pro Trek.

Casio Pro Trek Smart WSD-F30 budou k mání od začátku příštího roku přímo na oficiálním webu chytré kolekce výrobce. Účtovat si za ně bude 549 dolarů (asi 12 tisíc korun bez daně) a na výběr bude černé, modré a oranžové provedení.

 

Nepřehlédněte  Export švýcarských hodinek v březnu 2010 meziročně vzrostl o 11 %

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*